TIEDOTE

18.6.2017

Vihreiden puoluekokous valitsi lappilaisia johtopaikoille. Satu Kuha valittiin Vihreiden puoluehallitukseen, Anna-Henriikka Suomalainen puoluevaltuuskuntaan ja Miikka Keränen puoluvaltuuskunnan varapuheenjohtajaksi.

Satu Kuha on Lapin Vihreiden pitkäaikainen inarilainen puheenjohtaja ja opettaja.

– Olen iloinen puoluehallituspaikasta. Vihreät on minulle liike, joka tarjoaa inhimillisen uudistusvaihtoehdon suomalaisille. Opettajana tiedän, että koulutuksessa on Suomen tulevaisuus ja kouluihin on satsattava.

Rovaniemeläinen 22-vuotias Anna-Henriikka Suomalainen ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu ja toiminut nuoren ikänsä ympäristöasioissa ja on kova lähiruoan puolestapuhuja.

– Kuntavaaleissa Vihreiden vaihtoehto sai suuremman kannatuksen kuin koskaan. Tämä on siksi tärkeää aikaa. Meidän täytyy lunastaa lappilaisten meille osoittama luottamus. Omaa sydäntäni lähellä ovat erityisesti ympäristöasiat ja kaupunki- sekä kyläkulttuuri. Näiden asioiden parissa aion toimia myös puoluevaltuuskunnassa.

Vihreiden puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtajaksi valittu rovaniemeläinen 26-vuotias Miikka Keränen oli jo edellisellä kaudella puoluevaltuuskunnan jäsen, mutta päätti lähtä kisaamaan varapuheenjohtajan paikasta.

”Oli valtavan iloinen yllätys, että sain tulla valituksi puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtajaksi. Meillä on valtuuskunnan johdossa nyt hieno ja osaava tiimi. Haluan jatkaa työtäni vihreissä ympäristö-, yrittäjyys- ja opiskelijaystävällisemmän tulevaisuuden puolesta.

Vihreiden puoluehallituksessa on 12 varsinaista jäsentä ja 8 varajäsentä. Puoluehallituksen varsinaisten jäsenten joukossa ovat puolueen puheenjohtaja ja kolme varapuheenjohtajaa. Muilla jäsenillä on henkilökohtaiset varajäsenet.

Puoluevaltuuskunnassa on puheenjohtajan ja kahden varapuheenjohtajan lisäksi 40 varsinaista jäsentä ja 40 varajäsentä. Valtuuskunta hyväksyy periaateohjelmaa ja poliittista ohjelmaa lukuunottamatta Vihreiden poliittiset linjat.